Laatste nieuws

Data bekend voor cursus Paardengebitsbehandeling 2018

Geplaatst op 8 augustus 2017

De data voor de cursus Opleiding tot paardengebitsverzorger in 2018 zijn bekend! Het is vanaf nu mogelijk in te schrijven voor de nieuwe cursus.

Meer informatie is te vinden onder het kopje Cursus Paardengebitsverzorger 2018, hier staan onder meer de  kosten en tijdsplanning evenals inhoudelijke informatie. Daarnaast ben ik altijd per mail of telefoon bereikbaar voor verdere toelichting.

 

 

De cursus Paardengebitsbehandeling is uitgeroepen tot Beste Hippische Opleiding 2015  door De paardenkrant/ Eisma groep met als juryvoorzitter Dirk WillemRosie.

Data bekend voor cursus Paardengebitsbehandeling 2017

Geplaatst op 14 mei 2016

De data voor de nieuwe cursus in 2017 zijn bekend. Het is vanaf nu mogelijk in te schrijven voor de nieuwe cursus Paardengebitsbehandeling.

Kijk voor meer informatie over inhoud, kosten en tijdsplanning op de pagina Cursus Paardengebitsbehandeling 2017

Mocht u meer willen weten ben ik hierover ook telefonisch bereikbaar.

 

De cursus Paardengebitsbehandeling is uitgeroepen tot Beste Hippische Opleiding 2015  door De paardenkrant/ Eisma groep met als juryvoorzitter Dirk Willem Rosie.

Nieuwe samenwerking!

Geplaatst op 27 februari 2016

Geachte klant,

Voor mij staat een korte wachttijd hoog in het vaandel. U, als klant, wilt immers  dat uw paard zo snel mogelijk behandeld wordt en verlost is van eventuele pijn/ kwaaltjes.

Aangezien mijn agenda de laatste tijd overvol is, dreigde een wachttermijn die ik liever niet hanteer. Om dit te voorkomen werk ik sinds enkele maanden samen met een zelf opgeleide collega. Wellicht heeft u al eens gehoord over de cursus waarbij ik zelf mensen, op kleinschalig niveau, opleid tot professionele gebitsverzorgers. Hieruit is een samenwerking ontstaan met een van deze cursisten: Roy Ketel.

Bij deze wil ik u graag mijn collega introduceren. De bedoeling is dat Roy bepaalde adressen van mij overneemt, natuurlijk in overleg met u als klant, om zo te voorkomen dat de wachttermijn voor u te lang wordt.

 

Roy Ketel (1987), heeft in het voorjaar van 2014 de cursus ‘Paardengebitsverzorging’ als beste van de groep voltooid. Tijdens het examen werd hij, naast de beoordeling van mij zelf, beoordeeld door Dr. Marc Wacholz uit Duitsland. Beide waren we het er over eens dat Roy op een paard vriendelijke manier, het gebit perfect uitbalanceerde.

Sinds de cursus werkt Roy als zelfstandig gebitsverzorger, op locatie, nadat hij een aantal jaren heeft samengewerkt met dierenkliniek Emmeloord.

Ik sta compleet achter de behandelwijze en technieken die Roy toepast.

 

 

Graag laat ik u nog verder kennis maken met Roy via onderstaande video waarin u de behandelwijze van Roy kunt zien:

 

https://www.youtube.com/watch?v=gUVGiI0x5z0

Voor afspraken kunt u het gebruikelijke nummer: 06-13225653 blijven bellen.
Voor eventuele vervolgafspraken met Roy Ketel kunt ook rechtstreeks met Roy bellen: 06-10159592.

Wij hopen door onze samenwerking de kwaliteit van de gebitsverzorging op een nog hoger niveau te brengen.

 

Met vriendelijke groet,

Roy Ketel & Peter Helthuis

Horses Product van het jaar!

Geplaatst op 14 februari 2016

De praktijk voor Paardengebitsbehandeling heeft afgelopen week met de Cursus ‘Paardengebitsverzorging’ de award gewonnen voor beste hippische opleiding van Nederland 2015/2016!

Tijdens de perfect verzorgde avond in het Van der Valk Hotel in Apeldoorn, werden de prijswinnaars bekend gemaakt van de Horses Product van het jaar verkiezingen. De cursus was genomineerd in de categorie Opleidingen en kwam hierbij als winnaar uit de bus.

De jury, onder leiding van Dirk Willem Rosie, vond dat aan de criteria ; behoefte op de markt & kwaliteit van de cursus meer dan normaal was voldaan. Uit handen van de voorzitter van EISMA, werd een  fraaie oorkonde met bijbehorend kunstwerk in ontvangst genomen.

Overigens, eind april start de nieuwe voorjaarscursus, er zijn hier voor nog maar enkele plaatsen vrij.

Nieuwe cursus paardengebitsverzorger start in April 2016

Geplaatst op 23 juni 2014

Demonstratie snijtandbehandeling

In April 2016 start de nieuwe cursus Paardengebitsverzorging. Na bijzonder geslaagde cursussen in 2014 en 2015  is dit een nieuwe gelegenheid om van je paardenhobby je beroep te maken.

Het begin van de cursus, de theoriedag

Paard met gebroken onderkaak

Geplaatst op 5 november 2013

 

 

Afgelopen vrijdag  een paard behandeld waarvan 2/3 deel van het ondergebit was afgebroken en weggeklapt, doordat het met de ondersnijtanden achter een ketting is blijven zitten en zich heeft losgetrokken.

 

Nadat de wond ( van 5 dagen oud !) was schoongemaakt , heb ik de onderkaak compleet met snijtanden weer op de plek gezet en vastgezet met ijzerdraad. Het paard staat onder de Antibiotica en pijnstillers. Hij eet normaal, kijkt tevreden en de wond ziet er na 4 dagen super uit !

 

 

 

 

Cursus gebitsverzorger

Geplaatst op 3 november 2013

Onder voortdurende controle tijdens praktijkoefeningen op het levende paard

 

 

 

 

 

Cursus gebitsverzorger algemeen

Cursus gebitsverzorger inhoud

Cursus gebitsverzorger tijdsplanning

 

De inhoud en opbouw van de Cursus voor Paardengebitsverzorger  evenals de data en locaties voor de tweede cursus paardengebitsverzorging zijn bekend. Ook de kosten en algemene voorwaarden staan vanaf vandaag gepubliceerd. De eerste reacties zijn inmiddels binnen en de voorbereiding is weer in volle gang.

 

 

 

Cursus paardengebitsverzorger

Geplaatst op 2 oktober 2013

Binnenkort start op de praktijk voor paardengebitsbehandeling een nieuwe cursus voor paard  gerelateerde mensen die een nieuwe uitdaging in hun leven willen aangaan en een gedegen opleiding tot paardengebitsverzorger willen volgen. De cursus bestaat uit een theorie en praktijk deel en zal worden afgesloten met een examen. Er gaat gewerkt worden in groepen van maximaal 6 personen . Nadere details volgen en zullen te zien zijn op de website.

Informatieavond over leeftijdsbepaling bij paard

Geplaatst op 22 november 2012

Voor clubs en verenigingen vanaf 10 personen geeft Peter Helthuis een leuke en interessante avond over leeftijdsschatting aan de hand van het gebit bij het paard.

Geen papier bij het paard of ter controle van de juiste papieren ?

Eerst een stukje theorie en dan de stal in om te testen hoeveel er opgestoken is om bij de paarden in de mond te kijken en de leeftijd te bepalen. Ook leuk om er nog een wedstrijdje voor de deelnemers van te maken.

Iets voor uw vereniging? Voor de kosten hoeft u het niet te laten. Een kopje koffie, en een doosje wijn en eventueel kilometervergoeding, geeft Peter Helthuis voldoende plezier om deze avonden te houden!

 

Lezingen

Geplaatst op 8 november 2012

Sins kort heb ik een nieuwe powerpoint presentatie, die uitermate geschikt is voor instructieavonden voor rijverenigingen, paardenfokverenigingen of klanten van maneges.

De presentatie duurt een klein uur en is kostenloos. Met de nodige dia’s wordt het hoe en waarom over gebitsbehandeling bij paarden duidelijk gemaakt.