Opleiding tot Paardengebitsverzorger

De opleiding tot Paardengebitsverzorger is in 2015/2015 uitgeroepen tot beste Hippische opleiding door Eisma groep/ De Paardenkrant en juryvoorzitter Dirk Willem Rosie.

Jaarlijks start er een nieuwe cursus om het vak gebitsverzorger onder de knie te krijgen. Deze opleiding tot paardentandarts is als volgt samengesteld:Opleiding tot Paardengebitsverzorger

In 12 dagen, opgedeeld in meerdere weken, leert de cursist in 3 dagen theorie de anatomie van hoofd, gebit, tanden en kiezen, het verloop van het kauwproces, pathologie van het gebit, en alle overige zaken om een gedegen paardengebitsverzorger te worden. Vervolgens zijn er 9 dagen waarbij de theorie in praktijk gebracht wordt. Hierin is de focus op de uitvoering van de theorie op proefpaarden. Hierbij werken twee cursisten samen aan de behandeling van een paard. Aan de hand van een onderzoek- en behandelings stappenplan leert de cursist hoe op een correcte manier het gebit van een paard onderzocht en behandeld moet worden. Uiteindelijk is de cursist in staat zelfstandig aan het werk te kunnen als gebitsverzorger.

De locatie

De gehele opleiding tot paarden gebitsverzorger vindt plaats in de omgeving van de Praktijk in Weerselo. De theoriedagen worden op de praktijk zelf in Weerselo gehouden en tijdens de praktijkdagen wordt er een locatie geregeld in de buurt van de praktijk. Zowel de theorie- als de praktijkdagen zijn onder begeleiding van Paardentandarts Peter Helthuis en gecertificeerd gebitsverzorger Roy Ketel.

Het aantal cursisten is beperkt, waardoor er zeer veel persoonlijke begeleiding is. Hierdoor is er een hogere slagingskans en meer gecertificeerde gebitsverzorgers aan het einde van de cursus.

Na afloop van de succesvol afgeronde cursus is de cursist gecertificeerd paarden gebitsverzorger en in staat zelfstandig en op een verantwoorde manier:                                                                                               

  • elektrisch kiezen te raspen;
  • kauwvlaktecorrectie uit te voeren;
  • overige afwijkingen aan kiezen te onderkennen en te behandelen;
  • wolfstandjes te verwijderen en
  • snijtanden te corrigeren, om voor een optimale sluiting te zorgen.

Het belang van de behandelingen kan hier ook nogmaals nagelezen worden.

De investering voor deze 12-daagse cursus tot gebitsverzorger, inclusief 9 praktijkdagen is 5.950,- euro,  inclusief 21% btw. Dit in inclusief het gebruik van materialen en instrumenten in de eerste week, naast dagelijks lunches,koffie en thee. 

Klik op onderstaande links om de bijbehorende bestanden te openen:                                      
                                                                                                                                                   

Algemene informatie

Inschrijfformulier