Vakbekwaam

De vakbekwaamheid van de paardentandarts

peter helthuis paardentandarts

Voor een adequate behandeling van de paardenmond  is de nodige opleiding, ervaring en uitrusting  vereist. Een onjuiste of onzorgvuldige behandeling kan meer kwaad dan goed doen!

Peter Helthuis,opgeleid als dierenarts, in zijn jongere jaren  reeds gediplomeerd instrukteur en succesvol Z- springruiter, verkocht in 2001 zijn kliniek voor paarden in Oldenzaal en begon in 2003 zijn specialisatie op het gebied van paardengebitsbehandeling. In 2003, 2004 en 2005 heeft hij in Idaho VS (Academy of Equine Dentistry) zeer gespecialiseerde opleidingen gevolgd bij de goeroe van gebitsbehandeling Dale Jeffrey. Inmiddels is hij officieel gecertificeerd in Amerika als paardentandarts en verzorgt hij cursussen op het gebied van gebitsbehandeling aan de Academy voor Dentistry in Idaho (USA ) , het instituut Eickemeijer voor dierenartsen in Stuttgart in Duitsland en de BESW in Duitsland.

Nieuw Cursus paardengebitsbehandeling in Nederland verzorgd door de Praktijk voor Paardengebitsbehandeling

Vanaf november 2008 is Helthuis als instructeur verbonden aan een nieuwe opleiding voor gebitsverzorgers in Duitsland en sinds 2014 verzorgt de Praktijk voor Paardengebitsbehandeling een volledige cursus tot gebitsbehandelaar in Nederland. Dit is een unieke gelegenheid om op een verantwoorde manier en als enige  in Europa het vak van paardengebitsbehandelaar onder de knie te krijgen. De cursus is volledig vergelijkbaar met de opleiding in Idaho alleen veel intensiever door het beperkt aantal cursisten. Zie meer over de cursus elders op deze site.

Drs. Peter Helthuis is lid van

IGFP (Internationale Gesellschaft zur Funktionsverbesserung der Pferde)

IAED (International Association of Equine Dentistry )

NVVGP (Nederlandse vereniging voor gebitsverzorging bij het paard )

“Paardentandarts Peter Helthuis”

instrumentarium paardentandarts