The modern Medical WordPress Theme

Het belang van een gebitsbehandeling door een paardentandarts

Paarden zijn sterk afhankelijk van hun mond.
Op de eerste plaats moeten ze ermee eten en de eerste stappen van het spijsverteringsproces worden hier gezet. Een goed functionerend gebit verzorgd door de paardentandarts is daarom van essentieel belang voor een optimale benutting van het voer en het voorkomen van spijsverteringsproblemen.

Opleiding tot paardengebitsverzorger

Jaarlijks start er een nieuwe cursus om het vak gebitsverzorger onder de knie te krijgen. In drie keer 4 dagen (totaal 12 dagen, waarvan ongeveer 8 dagen praktijk op proefpaarden) leert de cursist de anatomie van hoofd, gebit, tanden en kiezen, biomechanica van het kauwproces, pathologie van het gebit, en alle aanverwante zaken.

Over de praktijk

Paardentandarts Peter Helthuis is al vele jaren gespecialiseerd paardentandarts en dierenarts. Samen met Roy Ketel en Marion Meenhuis werkt hij vanuit zijn praktijk in Weerselo (Overijssel) en door heel Nederland, Duitsland, België en Oostenrijk. Hij behandelt onder meer de paarden van wereldkampioen en Olympisch kampioenen en vele andere nationale en internationale toppers waaronder Jeroen Dubbeldam, Stal Ehrens, Stal Rene Tebbel, Karim El Zoghby, Alonso Valdez Prado en Sleepy P. Christoph en Anne Sandmann