Extracties

Als één van de weinige specialisten in Europa is dierenarts Peter Helthuis in staat om kies- en tandextracties uit te voeren, Dit  bij het staande paard onder lokale verdoving.

Het is dus niet nodig het paard onder volledige narcose te brengen, dan wel om een kies via de buitenkant te verwijderen, het zogenaamde ‘stempelen’. Met de huidige moderne technieken is dit een veel minder ingrijpende ingreep, waardoor voor de eigenaar goedkoper.

De behandeling vindt plaats in de kliniek in Weerselo en het paard blijft 1 nacht ter controle.

Vervolgens kunnen de paarden kunnen reeds één dag na de ingreep de kliniek verlaten.  Na een week herstel zijn ze weer volledig inzetbaar.

Kapotte kies na extractie
Kapotte kies na extractie

 

 

Traumabehandeling

Ongevallen waarbij de onderkaak beschadigd raakt, komen regelmatig voor. Peter Helthuis heeft veel ervaring met het behandeling van deze ogenschijnlijk dramatische verwondingen. 


Trauma behandeling bij een 3 jarige hengst met een forse kaakbeschadiging. Beide onder snijtanden zijn naar buiten weg geklapt. Omdat de wond al enkele dagen oud was, is deze eerst opgefrist, waarna de melktanden zo goed mogelijk op hun plaats zijn gedrukt en gefixeerd.