De cursus van 2024 is vol binnenkort info over data in 2025.

Opleiding tot Paardengebitsverzorger

De opleiding tot Paardengebitsverzorger is in 2015/2016 uitgeroepen tot beste Hippische opleiding door Eisma groep/ De Paardenkrant en juryvoorzitter Dirk Willem Rosie.

Jaarlijks start er een nieuwe cursus om het vak gebitsverzorger onder de knie te krijgen. Deze opleiding tot paardentandarts is als volgt samengesteld:Opleiding tot Paardengebitsverzorger

In 12 dagen, opgedeeld in meerdere weken, leert de cursist de theorie- en praktijkkennis. Onder ander de anatomie van hoofd, gebit, tanden en kiezen en het verloop van het kauwprocessen zijn onderwerp van gesprek. De theorie omvat alle elementen voor een goede paardengebitsverzorger.

Vervolgens zijn er 9 praktijkdagen. Hierin is de focus op de uitvoering van de theorie op proefpaarden. Hierbij werken twee cursisten samen aan de behandeling van een paard. Aan de hand van een onderzoek- en behandelingsstappenplan leert de cursist hoe het gebit van een paard onderzocht en behandeld moet worden.

Uiteindelijk is de cursist in staat zelfstandig aan het werk te kunnen als gebitsverzorger.

De locatie

De gehele opleiding vindt plaats in de omgeving van de Praktijk in Weerselo. De theoriedagen zijn op de praktijk zelf in Weerselo en tijdens de praktijkdagen is er een locatie geregeld in de buurt van de praktijk. Zowel de theorie- als de praktijkdagen zijn onder begeleiding van Paardentandarts Peter Helthuis en gecertificeerd gebitsverzorger Marion Meenhuis.

Het aantal cursisten is beperkt, waardoor er zeer veel persoonlijke begeleiding is. Hierdoor is er een hogere slagingskans en meer gecertificeerde gebitsverzorgers aan het einde van de cursus.

Na afloop van de succesvol afgeronde cursus is de cursist gecertificeerd paarden gebitsverzorger en in staat zelfstandig en op een verantwoorde manier:

  • elektrisch kiezen te raspen
  • kauwvlakte correctie uit te voeren
  • overige afwijkingen aan kiezen te onderkennen en te behandelen;
  • wolfstandjes te verwijderen en
  • snijtanden te corrigeren, om voor een optimale sluiting te zorgen.

De investering voor deze 12-daagse cursus tot gebitsverzorger, inclusief 9 praktijkdagen is 6250,- euro,  inclusief 21% btw. Dit inclusief het gebruik van materialen en instrumenten in de eerste week, naast dagelijks lunches, koffie en thee. 

Data cursus gebitsverzorging 2024

De cursus Paardengebitsverzorging start zoals gebruikelijk in April.

1e blok:  8-9-10-11 april 2024.

2e blok:  29-30 april 1-2 mei  2024.

3e blok:   3-4-5-6 juni 2024.

__________________________________________________

Voor informatie kunt u bellen; 0613225653

Cursus Algemene Informatie en Voorwaarden

Sedatie 

Inschrijfformulier 2024

Award Beste hippische opleiding 2015

 

Bekijk de video’s van de cursus

Bekijk de foto’s van de cursus